A Szabo formatervező vállalkozás 25 éves története.

SZABO Design Ballószög III. 158.

Előzmény: Kompozit technológiával 1978-ban dolgoztam először modellezőként, majd hobbiszinten motor idomokat terveztem és gyártottam magam és barátaim részére. 1986-ban ismerkedtem meg az ipari szintű feldolgozással. Ezt követően különböző poliészter termékek formáit, prototípusait és gyártószerszámait terveztem megrendelésre.    A SZABO logott 1982 ben terveztem, 89-től bejegyzett védjegy, amely ma is fontos eleme a cég arculatának.

25 éve, 1990-ben alapítottam a PLASZTIK SZABO Bt.-t , Ballószög első bejegyzett cégeként. Ettől kezdve társas vállalkozásban folytattam az addigi formatervezést, jármű-kiegészítők fejlesztését, ősminta, gyártószerszám és prototípuskészítést. Új tevékenység lett a kisszériás sorozatgyártás.

A hálókabin 1993 és 2005 között cégünk meghatározó terméke volt. Mindkét saját tervezésű kabin, Ipari Formatervezési Nívódíj elismerést kapott.

Az új telephelyre, 2002-ben költöztünk.  Az üzem kényelmesebb tágasabb körülmények között biztosítja, a biztonságos és pontos munkához szükséges feltételeket.

A 2005-ös évtől a fő profil, a pick-up lapos raktértetők fejlesztése és gyártása lett. Bemutató termünkben megtekinthetőek a mintadarabok. 

Plasztik Szabo Bt., 2012-től, SZABO Formatervező Manufaktúra Kft., röviden SZABO ForMa Kft. néven működik tovább.

Ma már 40 év szakmai tapasztalatával, a legalkalmasabb alapanyag kiválasztásával, kiváló munkakörülmények között, dokumentált gyártási folyamattal, manufakturális módon, de minden termékünket egyediként nagy gondossággal készítjük.

Megrendelőik az egyéni felhasználók, márkakereskedők, és a szállítási vállalkozók. Sokukhoz visszatérő vásárlóként, több éves kapcsolat fűz.  Cégünk az ország közepén, közvetlen szolgálattal várja Ügyfeleit.                       

Szabó Péter
 

SZABO Formatervező Manufaktúra

 

© 1990-2018 SZABO ForMa